Acasa

Având în vedere realizarea unei intervenții la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile, situată pe strada Bistriței, nr. 101 din Orașul Bicaz, Compania Judeţeană APA SERV SA anunţă întreruperea furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, în data de 10.04.2024, între orele 08.00-16.00 în cartier Capșa din Orașul Bicaz. 
Vor fi afectați utilizatorii de pe străzile Bistriței, Dumbravei, Mioriței și Capșa.

                            
Pentru realizarea unei intervenții la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. va întrerupe temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă pe data de 21.03.2024, în intervalul orar 08.00-15.00 în Cartier Dodeni din Orașul Bicaz.
Vor fi afectați utilizatorii de pe străzile Barajului, Muncii, Păltiniș și Cojușna.
Pentru realizarea unei intervenții la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. va întrerupe temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, pe data de 20.03.2024, în intervalul orar 08.30-16.00, înCartier Capșa din Orașul Bicaz.
Vor fi afectați utilizatorii de pe străzile Bistriței, Aleea Plaiului, Dumbravei, Mioriței și Capșa.
 

Adresele Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Direcția pentru Agricultură Județeană Neamț, privitoare la publicarea în Monitorul Oficial a unor Ordonanțe de urgență  referitoare la:

În urma acordurilor de înțelegere realizate cu primăria Bicaz, respectiv primăria Hangu, SC Prest In Wald SRL anunță începerea lucrărilor de defrișare-toaletare copaci pentru realizarea culoarului de siguranță pentru linia Stejaru Poiana Teiului-Stejaru Barnar, începand cu data de 06.03.2024.


Anunț privind publicarea în Monitorul Oficial nr. 152/23.02.2024, a Hotărârii Guvernului nr. 150/22.02.2024, privind aprobarea schemei – Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susținere a producției de cartofi de consum, în anul 2024.


A N U N Ț          

          Primăria Orașului Bicaz, jud. Neamț, vă informează că începând cu data de 28.02.2024, în zona bisericii ”Sf. Gheorghe” și str. Pârâul Bașei, oraș Bicaz, jud. Neamț, se vor derula lucrări de execuție pentru realizarea obiectivului de investiții ”LUCRĂRI DE REALIZARE A INFRASTRUCTURII DE PROTECŢIE ÎMPOTRIVA  INUNDAŢIILOR PE PÂRÂUL BISERICII ŞI PÂRÂUL BAŞEI, LOCALITATEA BICAZ, JUDEŢUL NEAMŢ”, finanțat cu fonduri nerambursabile prin Programul Național pentru Dezvoltare Rurală.

          Având în vedere că traficul auto în zonele vizate va fi parțial sau total restricționat pe o perioada de aproximativ 4 luni, în funcție de evoluția lucrărilor, rugăm locuitorii care vor fi afectați de aceste lucrări să ne acorde înțelegerea necesară în speranța că problemele ridicate de-a lungul anilor  cu privire la daunele produse de cei doi torenți (Pârâul Bisericii și Pârâul Bașei) vor fi rezolvate.


 Anunț important!
Având în vedere că în zona podului CF (cale ferată) de pe strada Piatra Corbului s-a semnalat o avarie la magistrala de gaze naturale, avarie care are loc cu scăpări de gaz în atmosferă, primăria Bicaz face apel la toți cetățenii să evite traversarea zonei în care se fac lucrări la magistrala avariată și să nu utilizeze  materiale inflamabile în aria afectată. De asemenea, fumatul și orice formă de foc deschis sunt interzise în zona menționată.

În vederea efectuării unei lucrări la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. anunță întreruperea furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă în data de 13.02.2024, în intervalul orar 08.00-16.00 în Orașul Bicaz. Vor fi afectați utilizatorii  de pe străzile Barajului, Muncii, Cojușna, Paltinului și cartier Dodeni.
Pentru informații suplimentare puteți suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei http://www.apaserv.eu

Primăria Bicaz vă reamintește că taxele și impozitele locale pot fi plătite și online, accesând link-ul dedicat de pe site-ul primăriei Bicaz (www.primariabicaz.ro – în partea stângă a acestei pagini), sau direct pe Ghișeul.ro, folosind link-ul https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/
La nivelul primăriei orașului Bicaz s-a implementat aplicația Regista, care este un sistem integrat pentru managementul documentelor în instituțiile publice. Cu alte cuvinte, puteți depune online sesizări și alte documente, puteți  folosi această platformă chiar și pentru plata online a taxelor și impozitelor (care se face tot prin intermediul Ghișeul.ro). Cetățenii orașului Bicaz pot accesa această aplicație folosind link-ul dedicat de pe site-ul primăriei Bicaz. Utilizarea aplicației necesită crearea unui cont, pe baza căruia puteți beneficia de toate facilitățile oferite de acest sistem. Contul se face la prima accesare a platformei la adresa https://bicaz.regista.ro (în partea stângă a acestei pagini)

 
Anunț privind întreruperea alimentării cu energie electrică
În urma adresei primite de la Delgaz Grid SA, vă anunțăm, că datorită unor lucrări de revizii/reparații la instalația de alimentare cu energie electrică, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:
În data de 23.01.2024, între orele 09.00 – 17.00 în localitatea Izvoru Alb
În data de 25.01.2024, între orele 09.00 – 17.00 în localitatea Potoci

Anunț pentru beneficiarii de locuințe ANL.


Anunț privind Actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Orașului Bicaz, județul Neamț – 2022 – 2027


A N U N Ț din partea Compartimentului Impozite și Taxe.

Având în vedere operațiunile de închidere an fiscal 2023, respectiv deschidere an fiscal 2024, vă informăm că impozitele și taxele pe clădiri, terenuri, autoturisme se vor încasa începând cu data de 08.01.2024.

Mulțumim pentru înțelegere!

În atenția tuturor agenților economici ce desfășoară activități pe raza administrativ-teritorială a orașului Bicaz.

Acordurile de funcționare se vor viza până la data de  31.01.2024. În cazul depășirii termenului mai sus menționat se vor aplica majorări de întârziere la taxa stabilită prin HCL nr.155/21.12.2023.

Vă mulțumim pentru colaborare!


Adresa din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, referitoare la Sprijinul complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.


Anunț privind publicarea în Monitorul Oficial nr. 1103 din 07.12.2023 a Legii nr. 364/2023 pentru modificarea art. 31 alin. (1) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau echivalent a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în Romania, intrată în vigoare la data de 06.12.2023.


Urmare apariției în mediul online a unor nemulțumiri cu privire la faptul că, în oraș încă nu s-a instalat iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă, vă informăm:

Consiliul Local Bicaz, la inițiativa primarului, a aprobat prin hotărâre nr.112/28.09.2023 alocarea sumei de 80.000 lei pentru iluminatul festiv.

Ca urmare a modificărilor legislative cu privire la unele măsuri fiscal bugetare (Ordonanța de Urgență nr.90/2023), suma aprobată nu mai poate fi angajată, astfel că în ședința extraordinară din data de 13.12.2023 s-a aprobat suma de 59.650 lei pentru asigurarea serviciului de iluminat festiv și a focului de artificii ce se va organiza la trecerea dintre ani.

Deoarece cu suma disponibilă nu se poate asigura iluminat festiv în toate cartierele orașului, s-a stabilit să fie amenajată în principal zona centrală.

Astfel că, începând cu data de 17 decembrie 2023, se vor aprinde luminițele în cadrul iluminatului festiv și în orașul nostru.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

SĂRBĂTORI FERICITE!



Primăria orașului Bicaz vă aduce la cunoștință faptul că, în conformitate cu prevederile ORDONANŢEI DE URGENŢĂ  Nr. 92/2021 din 19 august 2021, privind regimul deşeurilor, a fost înființat un punct de colectare al deșeurilor textile în orașul Bicaz, pe str. Piatra Corbului, în incinta sediului PSI. În consecință, persoanele care dețin și doresc să se debaraseze de acest tip de deșeuri sunt rugate să se deplaseze la punctul de colectare mai sus menționat și să depoziteze deșeurile textile în containerele amplasate în acest scop.


Anunț privind actualizarea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor pentru locuințele construite prin programe ANL, inclusiv lista cu documentele necesare în vederea actualizării și depunerii dosarului.


Anunt privitor la publicarea în Monitorul Oficial a legii nr.123/2023.


Anunț din partea Biroului Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Orașului Bicaz.


Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți – 27.10.2023 ora 9,00 la Centrul de Formare Profesională din Piatra Neamț, Strada Piața Mihail Kogălniceanu, Bloc M3, parter.


Anunț privind publicarea în Monitorul Oficial a Legii 185/2023 – privind reglementarea modalității de raportare a stocurilor la produsele agricole și alimentare


     Proces verbal al ședinței de preselecție a ofertelor pentru licitația de vânzare – masă lemnoasă, organizată la sediul Primăriei Bicaz în data de 12.10.2023


     Din cauza lipsei precipitațiilor cu care zona noastră se confruntă în ultima perioadă, debitul râului Izvorul Muntelui este aproape de zero. Prin urmare, nu mai există posibilitatea furnizării de apă menajeră  de la stația de filtrare, decât într-o foarte mică măsură.

     Primăria Bicaz este alături de cetățenii ale căror gospodării sunt afectate de lipsa apei și vă anunță că astăzi, 12.10.2023, la ora 14 și începând de mâine, 13.10.2023 de la ora 10.00, mașina SVSU Bicaz va fi prezentă la punctul pod Olaru pentru a distribui apă menajeră. Cei care se confruntă cu lipsa apei sunt rugați să se prezinte la locul precizat cu recipienți pentru apă.

     Îi rugăm pe toți cei interesați să nu producă busculade pentru că apa se va distribui zilnic până la remedierea situației și fiecărui cetățean care în prezent se alimentează cu apă de la stația de filtre mecanice, i se va asigura o cantitate îndestulătoare de 300 litri apă.


Anunț privind licitației de vânzare a masei lemnoase pe picior.


 

ANUNȚ 

         Având în vedere contractul încheiat între S.C. LORENMAR S.R.L. și DELGAZ-GRID S.A., cu obiect contractual: “Lucrări de realizare și întreținere culoare de trecere a liniilor electrice aeriene de 110 kV și 20 kV CORE NEAMȚ”,  vă informăm că începând cu data de 20.04.2023, pe raza orașului Bicaz vor fi efectuate lucrări de toaletare a vegetației forestiere în vederea asigurării zonei de protecție și siguranță a LEA 20 kV și 110 kV.


ANUNȚ 
 
În vederea efectuării unei lucrări la reţeaua publică de distribuţie a
apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. anunță întreruperea
furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă în data de
19.04.2022, în intervalul orar 08.00-20.00 în Orașul Bicaz.
 
Vor fi afectați utilizatorii de pe străzile Piatra Corbului, Barajului,
Republicii, Ciungi, Păcii, Stadionului, Florilor, 22 Decembrie,
Paltinului, Capșa, Bistriței, Dumbravei, Mioriței, Ghiocelului, Codrului
și Dorului.
 
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și mulțumim pentru înțelegere!

Anunț privind regimul deșeurilor și al apelor uzate.


ANUNȚ

În data de 11.04.2023 între orele 09.00 – 17.00 sunt programate lucrări de revizii/reparații a instalațiilor electrice din orașul Bicaz


Autoritatea de Management pentru Programul Regional Nord-Est 2021-2027, a lansat vineri, 31 martie 2023, în consultare publică, Ghidul Solicitantului de finanțare – Investiții pentru modernizarea microîntreprinderilor- Apel 1.

Link interfață trimitere observații și/sau propuneri.


Anunț către cetățenii care au domiciliul sau proprietăți pe strada Izvorul Muntelui Bicaz.

Datorită condițiilor meteo nefavorabile, autospeciala delegată de S.C. Edil Industry S.R.L. (operatorul de salubrizare) nu s-a putut deplasa din zona “pantă Furcitură” până la „Cabana Izvoru Muntelui”, pentru ridicarea deșeurilor. În această situație vă comunicăm faptul că efectuarea serviciului de salubrizare pentru zona în cauză se va amâna până pe data de de 07.04.2023.

BP-U100.Anunț din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna și/sau Mangalița pentru anul 2023


Dragi concetățeni,

În conformitate cu prevederile art. 1, alin. 27 din Legea nr. 17/2023 abandonarea deșeurilor de orice fel în alte locuri decât cele special amenajate, se sancționează cu amendă de la 30.000 la 45.000 lei pentru persoane fizice și de la 50.000 la 70.000 pentru persoane juridice.

                Cu acest prilej, ținem să vă informăm că la nivelul orașului Bicaz, gestionarea deșeurilor a devenit o problemă cât se poate de serioasă după cum o arată și faptul că, anual, cheltuim o sumă de 1,5 milioane lei, din care 350.000 lei reprezintă subvenția pe care o acordăm persoanelor fizice în vederea susținerii taxei de salubritate, iar alți 100.000 lei reprezintă amenzile pe care le plătim către A.F.M. pentru nerealizarea țintelor de colectare selectivă. Precizăm, că această sumă este egală cu întregul buget de investiții din venituri proprii al orașului nostru.

Totodată, ținem să subliniem faptul că din suma pe care o plătim anual pentru gestionarea deșeurilor, ar putea fi realizate oricare dintre următoarele:

  • 4 terenuri de sport multifuncționale echipate cu instalație nocturnă;
  • 10 – 14 locuri de joacă pentru copii;
  • Amenajarea integrală a zonei adiacente străzii Cojușna din cartierul Dodeni și a celei cuprinse între străzile Dimitrie Leonida și Primăverii din cartierul Mărceni;
  • Contribuția proprie pentru accesarea a 20,5 milioane lei fonduri nerambursabile, reprezentând extinderea infrastructurii de apă și apă uzată pe strada Izvorul Muntelui;
  • Contribuția proprie pentru accesarea a 22 milioane lei fonduri nerambursabile, necesari pentru construirea unui sediu nou de primărie și amenajarea zonei adiacente acestuia;
  • Contribuția proprie pentru accesarea a 7 milioane euro, fonduri nerambursabile, pentru reabilitarea clădirii Casei regale și reamenajarea întregii zone centrale a orașului;
  • Reamenajarea Parcului Eroilor și al celui de la gară;
  • Instalarea a 6 – 8 toalete publice ultramoderne cu sistem de autoîntreținere;
  • 2 utilaje multifuncționale pentru curățenie stradală;
  • 75 % din prețul unei mașini de pompieri de ultimă generație;
  • Instalarea a 16 stații de încărcare pentru autovehicule electrice;
  • Extinderea rețelei de alimentare cu gaze naturale pentru acoperirea integrală a zonei orășenești;
  • Extinderea infrastructurii de apă și apă uzată pentru acoperirea integrală a zonei orășenești, mai puțin strada Izvoru Muntelui;
  • Modernizarea tuturor parcărilor publice de pe raza orașului și construirea integrală a unei parcări moderne pentru autocamioane;
  • Amenajarea unei promenade pe malul râului Bistrița de la Parcul Eroilor și până în zona Bibliotecii orășenești „Mihai Eminescu”;
  • Amenajarea a 5 – 7 trasee turistice de drumeții montane etc.

Prin urmare, vă rugăm să vă gândiți de două ori înainte de a întreprinde acțiuni necugetate deoarece nu vom ezita nici un moment în a lua decizia care deservește cel mai bine interesul majorității cetățenilor de bună-credință ai orașului.

Pentru colectarea deșeurilor care nu pot fi depuse pe platformele de colectare selectivă (deșeuri din construcții, deșeuri vegetale, deșeuri periculoase etc.) vă stă la dispoziție societatea PUBLISERV a Consiliului local Bicaz care, în schimbul unui tarif de aproape 400 de ori mai mic decât cuantumul amenzii minime, asigură prestarea acestor servicii. Orice relații suplimentare cu privire la serviciile prestate de PUBLISERV BICAZ pot fi obținute de la dl. Ing. Ion DOGARU, telefon de contact 0744255309.

Haideți să nu ne aruncăm banii la gunoi, ci să facem un oraș mai bun pentru copiii noștri!

Orașul este al nostru al tuturor. Să îl păstrăm curat!


Primăria Bicaz

În conformitate cu prevederile Planului de prevenire în domeniul situațiilor de urgență în anul 2023, aprobat prin ordinul prefectului județului Neamț, nr. 57/09.02.2023, astăzi, 1 martie 2023, între orele 09.45 – 10.15, va avea loc un exercițiu de alarmare și evacuare în caz de dezastre. Pe timpul exercițiului vor fi folosite mijloacele de alarmare/avertizare. Vă rugăm să nu intrați în panică.

Primăria Bicaz


În perioada 20-24.02.2023, au fost efectuate lucrări de igienizare pe malul râului Bistrița, strada Dimitrie Leonida. Rugăm cetățenii să nu mai depoziteze gunoaie în zona menționată, în caz contrar vor fi sancționati conform prevederilor legale în vigoare.

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Planul Național pentru Redresare și Reziliență ,,Fonduri pentru România modernă și reformată”


Anunț în atenția operatorilor din turism de pe raza UAT oraș Bicaz


ANUNȚ din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale privind Programul de susținere a producției de tomate în spații protejate pentru anul 2023


A N U N Ț

Anunț din partea compartimentului Taxe și impozite privind posesorii de autovehicule cu masa totală egală sau mai mare de 12 tone.


Planul Național Strategic – Strategia Ministerului Agriculturii pentru anii 2023 – 2027


Anunț din partea compartimentului Taxe și impozite privind vizarea acordurilor de funcționare


INVITAȚIE DE PARTICIPARE

Invitațíe de participare pentru depunerea de oferte în vederea atribuirii prin achiziție directă a contractului de servicii: „Lucrări sistemetice de cadastru pe sectoare cadastrale de pe raza UAT Bicaz, în vederea înscrierii imobilelor în cartea funciară finanțate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în aplicarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 35 / 28.06.2016 și a legii Cadastrului și a Publicității Imobiliare nr. 7 / 1996” precum și ordinul Directorului General al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819 / 2016, cu modificările și completările ulterioare.
 
Contract e Achiziție Publică – draft
 

DECLARAȚIE privind neîncadrarea în situațiile prevăzute la art. 165 si 167 din Legea 98/2016.

 

A N U N Ț

Strategia integrată de dezvoltare urbană a orașului Bicaz, județul Neamț (2021-2027)

Documente pentru dezbatere publică

Strategia integrată de dezvoltare urbană a orașului Bicaz, județul Neamț (2021-2027)


I N F O R M A R E

Impozitele și taxele pe clădiri, terenuri și autoturisme se vor încasa începând cu data de 05.01.2023


 

Orașul Bicaz a devenit stațiune turistică!

„Încă o veste bună, la final de an! România are 35 noi stațiuni turistice de interes local. Începând de acum, acestea se vor putea bucura de noi oportunități de dezvoltare, printre care menționez atragerea de investitori și finanțări, în scopul maximizării potențialului zonelor și, foarte important, o creștere a numărului de vizitatori. Mai mult decât atât, destinațiile cărora le-a fost acordat noul statut vor putea fi parte din reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor, având de acum posibilitatea, conform criteriilor mininale, să înființeze și să operaționalizeze o astfel de entitate la nivel local. Felicitări tuturor!”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Guvernul României a adoptat miercuri, 28 decembrie a.c., Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local și privind modificarea art. 2 și anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice.
Din lista celor 35 de localitați atestate ca și stațiuni turistice de interes local, face parte și orașul nostru.
Pe termen mediu şi lung, atestarea orașului Bicaz ca stațiune de interes local va crea un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului va genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creşterea calităţii vieţii pentru locuitorii orașului nostru.
Până la acest moment, în România sunt atestate 54 de stațiuni turistice de interes național și 147 de interes local.

INFORMARE

Începând cu ziua de astăzi, marți 27.12.2022, beneficiarii ajutorului de încălzire, pot să își ridice sumele de la compartimentul Taxe și impozite din cadrul primăriei Bicaz.

În total va fi repartizată suma de 218.200 lei la un număr de 461 de familii.

Sumele provin din bugetul de stat, și se acordă conform legii 226/2021.



ANUNȚ

Lista solicitanților care au acces la locuințe construite de ANL pentru tineri, destinate închirierii.

Proces-verbal al comisiei de analiză, soluționare și stabilire a ordinii de prioritate a cererilor de locuințe, în vederea repartizării locuințelor pentru tineri destinate închirierii, construite prin programele ANL, situate în orașul Bicaz, din str. Piatra Corbului, str. Barajului cartier Centru și Păltiniș, tronson A și tronson B, csartier Dodeni, județul Neamț.

Anexa la procesul verbal 14127.


ANUNȚ

Potrivit art.15 alin 23^1 și 23^2 din HG 962/2001 privind Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevedrilor Legii 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe cu modificările și completările ulterioare vă informăm:

23^1 Chiria stabilită potrivit prevederilor alin.(23) se actualizează anual în condițiile art.8 alin 11 din Legea nr.152/1998, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

23^2 Pentru actualizarea anuală a cuantumului chiriei, până la data de 31 ianuarie a fiecărui an, titularii contractelor de închiriere au obligația să transmită administratorilor locuințelor (Primăria oraș Bicaz), documentele din care să rezulte veniturile nete pe fiecare membru al familiei titularului contractului de închiriere, realizate în ultimile 12 luni.


ANUNȚ

Având în vedere prevederile O.U.G. 92 / 2021 privind regimul deșeurilor, vă aducem la cunoștință faptul că persoanele fizice și juridice producătoare de deșeuri municipale au obligația să realizeze activitatea de colectare separată a deșeurilor conform sistemului de colectare stabilit la nivelul orașului Bicaz.

Situația în care beneficiarii serviciului de salubrizare nu colectează separat în mod corect deșeurile generate, poate atrage potrivit Regulamentului Serviciului Public de Salubrizare a localităților din Județul Neamț aprobat prin H.C.L. nr. 78 din 29.07.2019, aplicarea unor tarife/taxe penalizatoare de 2 ori mai mari față de cele stabilite pentru colectarea corectă.

Față de cele menționate mai sus, vă solicităm să luați act de legislația în vigoare și să realizați colectarea separată cel puțin pentru următoarele categorii de deșeuri reciclabile: hârtie, metal, plastic și sticlă.

Refuzul persoanelor de a colecta și depozita separat deșeurile se sancționează cu amendă contravențională de la 150 ron la 300 ron pentru persoanele fizice și de la 500 ron la 1000 ron pentru persoanele juridice, conform Regulamentului Privind Normele de Gospodărire, Întreținere, Curățenie și Estetică în Orașul Bicaz aprobat prin H.C.L. nr. 58 din 26.05.2022.


ANUNȚ

Având în vedere prevederile O.U.G. 92 / 2021 privind regimul deșeurilor, vă aducem la cunoștință faptul că persoanele fizice și juridice producătoare de deșeuri municipale au obligația să realizeze activitatea de colectare separată a deșeurilor conform sistemului de colectare stabilit la nivelul orașului Bicaz.

Situația în care beneficiarii serviciului de salubrizare nu colectează separat în mod corect deșeurile generate, poate atrage potrivit Regulamentului Serviciului Public de Salubrizare a localităților din Județul Neamț aprobat prin H.C.L. nr. 78 din 29.07.2019, aplicarea unor tarife/taxe penalizatoare de 2 ori mai mari față de cele stabilite pentru colectarea corectă.

Față de cele menționate mai sus, vă solicităm să luați act de legislația în vigoare și să realizați colectarea separată cel puțin pentru următoarele categorii de deșeuri reciclabile: hârtie, metal, plastic și sticlă.

Refuzul persoanelor de a colecta și depozita separat deșeurile se sancționează cu amendă contravențională de la 150 ron la 300 ron pentru persoanele fizice și de la 500 ron la 1000 ron pentru persoanele juridice, conform Regulamentului Privind Normele de Gospodărire, Întreținere, Curățenie și Estetică în Orașul Bicaz aprobat prin H.C.L. nr. 58 din 26.05.2022.

ANUNȚ

Primăria Oraș Bicaz actualizează ordinea de prioritate în soluționarea cererilor pentru locuințele construite prin programele ANL.

Documente necesare în vederea depunerii și actualoizării dosarelor de locuințe ANL.


Anunț privind întrruperea alimentării cu energie electrică în ziua de 24.10.2022 orele 09.00 – 17.00

În afara consumatorilor casnici și a agenților economici de pe străzile din anunț, vor fi mai afectate de întrerupere Liceul , Școala Generală , Gradinița cu orar prelungit .


ANUNȚ PUBLIC privind aprobarea Criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate de Colectare și Epurare a Apelor Uzate aparținând UAT Bicaz, județul Neamț.


Formular de înscriere în Registrul de evidență a sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate la nivelul UAT Bicaz, județul Neamț.


Informare privind specia de buruiană Ambrosia artemisiifolia în ceea ce privește atât nocivitatea cât și metode de combatere.


Primăria oraşului Bicaz, judeţul Neamţ, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Neamţ, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul

„LUCRĂRI DE REALIZARE A INFRASTRUCTURII DEPROTECTIE IMPOTRIVA INUNDATIILOR PE PARAULBISERICII ŞI PARAUL BAŞEI, LOCALITATEA BICAZ, JUDEŢUL NEAMŢ”,

propus a fi amplasat în intravilan şi extravilan oraş Bicaz, punct Albia Pârâului Bisericii şi punct Albia Pârâului Başei, judeţul Neamţ.

  1. Proiectul deciziei de încadrare si motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Neamţ, adresa: Piatra Neamţ, P-ţa 22 Decembrie nr. 5, cod 610007, jud. Neamţ, în zilele de Luni-joi, între orele 8.00 – 16.30, şi vineri, între orele 8.00 – 14.00, precum şi în următoarea adresă de internet office@apmnt.anpm.ro
  2. Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 1 O zile de la data publicării anunţului pe pagina de internet a autorităţii competente pentru protecţia mediului.
  3. Publicul interesat poate depune propuneri în ceea ce priveşte conţinutul raportului privind impactul asupra mediului la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Neamţ, în termen de 10 zile de la data publicării anunţului pe pagina de internet a autorităţii competente pentru protecţia mediului.

ANUNȚ IMPORTANT!!!
Astăzi 28.09, a fost redeschis parcul pentru copii din cartierul Dodeni. Au fost realizate ample lucrări de reparație si igienizare a aparatelor de joacă și a imprejmuirii iar acolo unde a fost necesar s-au facut înlocuiri.
In acest context, vă rugăm să păstrați curățenia și programul de funcționare al parcului de luni până duminică între orele 8 – 21. Fiind o zona supravegheată video cei responsabili de încălcarea normelor civice vor fi sancționați potrivit legii și regulamentelor în vigoare.
În perioada următoare reparații de acest tip vor fi realizate în toate celelalte parcuri din oraș.

Datorită condițiilor meteo nefavorabile, perioada lucrărilor de întreținere la parcul Dodeni se extinde până joi, 29 septembrie 2022.


Sâmbătă, 17 semptembrie 2022, Primăria Bicaz în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Regina Maria” Liceul ”Carol I” și ”Let’s Do It” Romania au desfășurat o acțiune de curățenie în orașul Bicaz cu ocazia ”Zilei de Curățenie Națională”.


În perioada 19.09.2022 – 22.09.2022 (luni – joi), accesul în parcul de joacă Dodeni este oprit datorită unor lucrări de întreținere.


Marți, 13.09.2022, între orele 08.00 – 16.00, se va opri alimentarea cu apă în cartierul Capșa, datorită unor lucrări la rețeaua de distribuție a apei


ANUNȚ IMPORTANT!

În perioada 05 septembrie 2022 orele 7,30 – 09 septembrie 2022 orele 13,30, se vor executa lucrări de reparații la podețul din zona „Moara Veche Mărceni”.

Din acest motiv se va bloca accesul auto și pietonal pe ambele sensuri în zona de lucru și blocarea pe un singur sens la intrarea pe strada Cozmița din strada Gilbert Adalbert, pentru variante ocolitoare se vor folosi străzile Mărceni și Brazilor.

 

ANUNȚ IMPORTANT!

Datorită vremii caniculare, pânza de apă freatică a ajuns la un nivel critic și din acest motiv, Apaserv face apel la cetățenii orașului să folosească apa potabilă  doar pentru uz casnic și nu pentru treburi gospodărești gen udatul grădinii, etc. În caz contrar, există posibilitatea necesității de a opri alimentarea cu apă periodic, pentru refacerea rezervelor.

 

PROIECTE EUROPENE CU FINANȚARE NERAMBRSABILĂ ÎN IMPLEMENTARE

  • EFICIENTIZAREA ENERGETICA A CLADIRILOR LICEULUI CAROL I, BICAZ, JUDETUL NEAMT – cod SMIS 117602

– detalii (format pdf)

  • EFICIENTIZAREA ENERGETICA A CLADIRILOR SPITALULUI ORASENESC „SFANTUL IERARH NICOLAE” BICAZ, JUDETUL NEAMT- cod SMIS 114044

-detalii (format pdf)

ANUNȚ IMPORTANT!

 Datorită vremii caniculare, pânza de apă freatică a ajuns la un nivel critic și din acest motiv, Apaserv face apel la cetățenii orașului să folosească apa potabilă  doar pentru uz casnic și nu pentru treburi gospodărești gen udatul grădinii, etc. În caz contrar, există posibilitatea necesității de a opri alimentarea cu apă periodic, pentru refacerea rezervelor.


ANUNȚ

Primăria orașului Bicaz, județul Neamț, anunță locuitorii orașului Bicaz:

La data de 29.07.2022, între orele 09:00 – 14:00, circulația pe străzile Muncii și Păltiniș (sector de drum: Școala Gimanzială nr. 2 – str. Păltiniș – str. Muncii – DN 15 ) va fi restricționată deoarece sunt programate lucrări de extindere a rețelei de iluminat public.

Lucrările sunt executate în conformitate cu proiectul de investiții: ”Extindere iluminat public str. Paltiniș și Muncii, oraș Bicaz, jud. Neamț”.

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați la sediul Primăriei orașului Bicaz sau la numărul de telefon: 0223/254310.


STIMAȚI  CONCETĂȚENI!!!

       Având în vedere gradul scăzut de racordare a populației la rețeaua de canalizare a orașului, în condițiile în care s-au realizat investiții majore pentru extinderea acestei rețele, și motivat de faptul că statul român este în procedura de INFRINGEMENT,

  VĂ  SOLICITĂM:

RACORDAREA DE URGENȚĂ LA REȚEAUA DE CANALIZARE A ORAȘULUI, ÎN CAZUL ÎN CARE NU DISPUNEȚI DE  UN  SISTEM PROPRIU DE CANALIZARE.

          De asemenea, vă informăm că populația din aria de operare a S.C. ApaServ S.A are obligația de a se racorda la rețeaua publică de canalizare.

          În plus, Primăria orașului Bicaz, în conformitete cu prevederile OUG nr. 144 din 2021 are obligația de a verifica gradul de racordare al populației la rețeaua de canalizare și de a lua măsuri împreună cu S.C. Apa Serv S.A. împotriva tuturor persoanelor fizice și juridice care nu se racordează la sistemele publice de canalizare existente.

          În situația în care nu există rețea de canalizare în zonă, este recomandat ca fiecare persoană fizică sau juridică să dețină o ministație de epurare sau o fosă septică ecologică.

          Vă recomandăm ca în perioada ce urmează să efectuați demersurile necesare, astfel încât să vă încadrați în una dintre variantele specificate mai sus.

          Vă informăm că începând cu data de 15.09.2022 vom efectua controale pe raza U.A.T. Bicaz, prin care vom verifica respectarea prevederilor legale. Nu dorim să ajungem în situația aplicării unor sancțiuni care sunt considerabile:

  • de la 2000 la 4000 de lei în situația în care persoanele fizice sau juridice nu utilizează un sistem de colectare a apelor uzate care să asigure protecția mediului (una dintre variantele specificate mai sus)
  • de la 3.000 lei (RON) la 6.000 lei (RON), pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei (RON) la 50.000 lei (RON), pentru persoane juridice, în situația în care persoanele fizice sau juridice poluaează mediul prin deversarea în ape sau pe sol a apelor uzate.

Primăria orașului Bicaz, județul Neamț, anunță locuitorii orașului Bicaz:

La data de 27.07.2022, între orele 09:00 – 12:00, circulația pe strada Muncii va fi restricționată deoarece în zonă sunt programate lucrări de extindere a rețelei de iluminat public.

Lucrările sunt executate în conformitate cu proiectul de investiții: ”Extindere iluminat public str. Paltiniș și Muncii, oraș Bicaz, jud. Neamț”.

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați la sediul Primăriei orașului Bicaz sau la numărul de telefon: 0223/254310.


ANUNȚ IMPORTANT!

 Datorită vremii caniculare, pânza de apă freatică a ajuns la un nivel critic și din acest motiv, Apaserv face apel la cetățenii orașului să folosească apa potabilă  doar pentru uz casnic și nu pentru treburi gospodărești gen udatul grădinii, etc. În caz contrar, există posibilitatea necesității de a opri alimentarea cu apă periodic, pentru refacerea rezervelor.


ANUNȚ: Universitatea pentru Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” inițiază derularea procedurii de selecție a ofertelor pentru atribuirea unui contract de arendă.


 

ANUNȚ: privind ”modificarea și completarea lucrării de actualizare plan urbanistic general al Orașului Bicaz, aprobat prin HCL nr.91/30.09.2021, prin completarea cu zona studiată prin PUZ și aprobată prin HCL nr.26/27.03.2014”.  PUBLICUL INFORMAT – beneficiarul lucrării PUZ CHEAP Frasin Pângărați.


Recomandări ce trebuie respectate de către cetățeni pentru reducerea pericolului de înec


 

Informare privind autorizarea la exploatare a partizilor pentru vânzarea lemnului de foc.


ANUNȚ: Primăria Orașului Bicaz anunță că în perioada 18.07.2022- 22.07.2022 va efectua operațiuni de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în următoarele locații:
Parcurile de pe raza orașului Bicaz
Curțile instituțiilor publice (Casa de Cultură; Primărie; Creșa Mărceni)
Interiorul instituțiilor publice (Subsol Creșa Mărceni; Subsol ANL Piatra Corbului; Casa de Cultură; primărie)
Zonele unde sunt amplasate pubelele de gunoi.


ANUNȚ: Delgaz Grid  SA anunță că în ziua de 21.07.2022 între orele 09.00 – 17.00 sunt programate lucrări de revizii/reparații a unor instalații electrice de pe raza UAT Bicaz. Drept urmare, în intervalul mai sus menționat va fi întreruptă furnizarea cu energie electrică pe str. Piatra Corbului (zona fostei fabrici de ciment).


În vederea dezbaterii  unor subiecte de importanță deosebită, în strânsă legătură cu dobândirea de către  orașul Bicaz a statutului de stațiune turistică, primăria orașului Bicaz, invită miercuri,13 iulie 2022, ora 15.00, la  Casa de Cultură Bicaz, toți întreprinzătorii din turism (proprietarii de hoteluri, moteluri, pensiuni, restaurante, baze de agrement, crescători de animale, etc) de pe raza UAT Bicaz, pentru discuții pe această temă.

                                           Vă așteptăm!


ANUNȚ: Datorită vremii caniculare, pânza de apă freatică a ajuns la un nivel critic și din acest motiv, Apaserv face apel la cetățenii orașului să folosească apa potabilă  doar pentru uz casnic și nu pentru treburi gospodărești gen udatul grădinii, etc. În caz contrar, există posibilitatea necesității de a opri alimentarea cu apă periodic, pentru refacerea rezervelor.


ANUNȚ: În perioada 7 – 14 iulie 2022 se vor efectua operațiuni de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în următoarele locații: Parcurile de pe raza Orașului Bicaz, Curțile instituțiilor publice, Interiorul Instituțiilor publice și zonele unde sunt amplasate pubele de gunoi.


Obținere aviz APM pentru proiecte


Vă anunțăm că în perioada 22.06 – 05.07.2022, pe raza orașului Bicaz, în zona liniilor CF va începe operațiunea de erbicidare. Ca urmare va rugăm să evitați pășunatul și stupărtul.


Informare privind solicitarea Primăriei orașului Bicaz a unui aviz de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț, referitor la proiectul de investiții ”Lucrări de realizare a infrastructurii de protecție împotriv inundațiilor pe pârâul Bisericii și pârâul Bașei, localitatea Bicaz, județul Neamț”


Delgaz Grid SA, ne informează că în ziua de 14.06.2022, între orele 09.00 – 17.00, vor fi executate lucrări de revizii/reparații a instalațiilor electrice din zona Izvorul Muntelui. Drept urmare, în perioada și zona menționată va fi întreruptă alimentarea cu energie electrică.


Lemn disponibil pentru populație


Proces verbal  preselecție pentru vânzare masă lemnoasă


Lemn disponibil pentru populație.


Anunț privind organizarea licitației de vânzare a masei lemnoase pe picior


ANUNȚ

     CĂTRE CETĂȚENII ORAȘULUI BICAZ     

Prin prezenta vă informăm că în perioada 23/24.05.2022, Asociația Youth For Neamț, va organiza în orașul Bicaz o campanie gratuită de sterilizare a câinilor.

Clinica mobilă va staționa 2 zile în orașul Bicaz și va fi amplasată în curtea pompierilor de pe strada Piatra Corbului.

Obiectivul acestei campanii este de a reduce fenomenul de abandonare a câinilor, care pe lângă faptul că este un act necivilizat și crud față de animale, are și repercursiuni asupra întregii comunități, atât în ceaa ce privește calitatea vieții cât și legat de costurile de gestionare.

De ce este important să sterilizați?

Sterilizând câinii, veți contribui la prevenirea bolilor, a puilor nedoriți, abandonului și cruzimii.

Beneficiile sterilizării:

Reduce riscul apariției tumorilor mamare.

Împiedică apariția tumorilor ovariene și a piometrului.

Împiedică apariția cancerului testicular.

Previne apariția problemelor de prostată.

Elimină neplăcerile cauzate de manifestarea comportamentului sexual (marcarea teritoriului, etc.).

Animalele sterilizate trăiesc mai mult!

Animalele nu trebuie să mănânce cu 12 ore înaintea sterilizării! De asemenea, vor avea nevoie de îngrijire după operație.

Pentru mai multe informații legate de această acțiune puteți accesa pagina de internet a asociației: info@youthforneamt.org. Se pot face deja rezervări printr-un chestionar disponibil la următorul link: https://bit.ly/3K5SbDI. Rezervările pot fi făcute telefonic începând cu data de 15 mai 2022, la numărul care urmează să fie comunicat.

În speranța că veți da curs acestei invitații și că veți demonstra că vă pasă atât de situația animalelor cât și de bunăstarea întregii comunități, vă mulțumim.


Primăria orașului, vă invită să participați vineri 13 mai 2022, la dezvelirea plăcii aniversare dedicate împlinirii a 25 de ani de la vizita Regelui Mihai la Bicaz (2 mai 1997). Evenimentul se va desfășura în curtea Primăriei, începând cu ora 10.
Vă așteptăm!

 

 

 

 

 

 

 

 


Anunt din partea DELGAZ GRID

În perioada 10 mai 2022 ora 08.00 – 11 mai 2022 ora 20.00, se sistează alimentarea cu gaze naturale a imobilelor din localitățile: Vaduri, Vădurele, Stejaru, Bicaz, Tașca, Ticos Floarea, Neagra.

Din următoarele motive:

Lucrări TRANSGAZ

În  vederea preîntâmpinării unor accidente, în intervalul sus-menționat, vă rugăm:

  • să închideți toate robinetele de gaze de la punctele de consum;
  • să așteptați reluarea alimentării cu gaze naturale, cu robinetele închise;
  • după reluarea alimentării cu gaze naturale, să reaprindeți flacăra de veghe de la aparatele automate;
  • să supravegheați focurile de la punctele de consum, timp de o jumătate de oră.

În cazul în care simțiți miros specific de gaz, vă rugăm să anunțați imediat Dispeceratul de urgență al Delgaz Grid SA, la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 sau 0265.200.928.

Regretăm disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere! 


 

Proces verbal al ședinței de preselecție a ofertelor pentru licitația de vânzare – masă lemnoasă

 

Anunț privind organizarea licitației de vânzare a masei lemnoase pe picior


 

Anunț!

     În perioada 31 martie – 1 aprilie 2022, se oprește furnizarea apei pe str. Izvorul Muntelui în vederea remedierii unei avarii.


 

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (nr. 24/23.03.2022), privind aprobarea Programului pentru reducerea nr. de incendii generate de arderea de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale.


Cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Apei, Primăria orașului Bicaz, în parteneriat cu Liceul “Carol I” Bicaz, organizează marți – 22.03.2022, o acțiune de ecologizare pe raza orașului Bicaz.

Acțiunea va avea ca și scop salubrizarea zonelor în care au fost identificate deșeuri abandonate dar și promovarea unei atitudini responsabile și constructive în rândul cetățenilor.

Persoanele care doresc să se alăture echipei de voluntari, pot suna la numărul de telefon: 0746 576 316 (Responsabil Protecția Mediului – Mihai ANDRIESCU), pentru a primi mai multe informații legate de organizarea acestei acțiuni.


 

19 martie – „Bicazul Cu Apele Curate”

La inițiativa Asociației „Bicazul Nostru” și împreună cu aceasta, Primăria Orașului Bicaz și Asociația „Mai Mult Verde” au încheiat un parteneriat în vederea derulării proiectului „Bicazul Cu Apele Curate”, în perioada 21.02.2022 – 21.02.2023.
Prima activitate a parteneriatului nostru se va desfășura sâmbătă 19 martie și constă în ecologizarea unor porțiuni ale malurilor râurilor Bicaz și Bistrița.
Acțiunea va fi realizată de voluntari și face parte din programul desfășurat la nivel național „Cu Apele Curate”, coordonat de „Mai Mult Verde” și Lidl România.


 

     INFORMARE
START RECENSĂMÂNT
2022
În perioada 14 martie-15 mai 2022, are loc activitatea de autorecenzare a populației și a locuințelor. În orașul Bicaz, centrul de recenzare asistată se află situat la parterul blocului ANL(centru), strada Piatra Corbului, nr.13 . In satele Potoci și Izvorul -Alb, centrele de recenzare asistată se află în incinta școlilor!
Pentru informații suplimentare sunați la nr.de tel. 0731 391 192.
Persoanele interesate, sunt rugate să se prezinte de luni până joi , în intervalul orar 7.30-16.00 și vineri între orele :7.30-13.30


Noua pagină de facebook a primăriei Bicaz o puteți vizita aici


     Primăria Bicaz anunță,  că din cauza faptului că pagina de Facebook a instituției a fost compromisă, postările care vor fi publicate aici nu mai reprezintă în mod oficial opinia Primăriei Bicaz . În curând va fi inaugurată noua pagină de facebook a primăriei care la momentul oportun va fi promovată pe site-ul instituției.




Anunț privitor la centralizarea și distribirea ofertelor de asistență umanitară pentru refugiații din Ucraina. 

Formularul Google poate fi accesat aici.


*Notificare de la APA SERV:

„Pentru realizarea unei lucrări la reţeaua publică de distribuţie a
apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în
situaţia neplăcută de a întrerupe temporar furnizarea serviciului de
alimentare cu apă potabilă în data de 03.03.2022 între orele
08.00-20.00 în Orașul Bicaz.
Vor fi afectați utilizatorii de pe străzile Paltinului, Crasniței și
Cartier Capșa.
Ne cerem scuze tuturor utilizatorilor afectați pe care îi asigurăm
că echipele APA SERV fac tot posibilul pentru remedierea avariilor
într-un timp cât mai scurt și pentru reluarea furnizării apei
potabile.
Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri pot suna la
Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de
telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei
http://www.apaserv.eu”


*Adresa Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al județului Neamț privitor la recomandările ce trebuie respectate de cetățeni pentru reducerea pericolului de înec

               -Recomandările ce trebuie respectate de cetățeni pentru reducerea pericolului de înec


 

Anunț din partea Delgaz Grid:

Bună ziua,

Vă reamintim ca în perioada 21/02/2022 08:30-21/02/2022 12:30 va fi întreruptă alimentarea cu energie electrica în localitatea Bicaz str. BARAJULUI pentru executarea în condiții de siguranță a unor lucrari de modernizare a rețelei de distribuție.

Pentru probleme legate de distribuția energiei electrice, va rugam sa apelați numărul pentru deranjamente: 800 800 929 (serviciu disponibil non-stop, numar gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixa si mobila).

Vă asigurăm că acţionăm de fiecare data astfel încât sa reducem durata intervenției la minimum posibil și să vă oferim cele mai bune servicii în deplină siguranță.
Va mulțumim pentru înțelegere și sprijin!
Echipa Delgaz Grid

Cu stimă,
Echipa Delgaz Grid


Informare privind Programul de susținere a producției de usturoi


Informare publică privind Proiectul bugetului local de venituri și cheltuieli al Orașului Bicaz pe anul 2022, Secțiunea funcționare, Secțiunea dezvoltare.


Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Direcția pentru Agricultură Județeană Neamț – Programul de susținere a producției de legume în spații protejate


 

În această perioadă ne aflăm în etapa colectării de date pentru elaborarea „Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Orașului Bicaz” pentru actualul exercițiu financiar al Uniunii Europene și ne dorim ca direcțiile strategice de dezvoltare ale orașului nostru, atât pentru perioada acoperită de strategie, cât și în perspectivă, să reflecte viziunea marii majorități a locuitorilor orașului, astfel că vrem să știm părerea dumneavoastră cu privire la direcțiile de dezvoltare asupra cărora ar trebui să ne concentrăm.
În acest sens am conceput împreună cu colaboratorii noștri un set de chestionare care vă oferă prilejul să vă expuneți punctele de vedere cu privire la situația actuală a orașului nostru, precum și la ceea ce considerați că ar trebui realizat cu precădere în perioada următoare.
După cum veți vedea chestionarele sunt anonime, iar adresele de e-mail asociate conturilor Google nu vor fi înregistrate ele fiind necesare doar pentru a putea accesa formularele Google care găzduiesc chestionarele. Este deosebit de important ca un număr cât mai mare dintre dumneavoastră (mai ales dintre cei care trăiesc în oraș zi de zi) să completați aceste chestionare și să vă exprimați părerile în spațiile destinate în acest scop pentru a vă și ne asigura că direcțiile de dezvoltare alese, proiectele propuse și prioritizarea acestora corespund dorințelor și viziunii comune ale celor mai mulți dintre noi.
Legături pentru accesarea chestionarelor:
„Evaluarea calității vieții în orașul Bicaz” – https://forms.gle/Nnad68scWqWdbU476
„Decide viitorul orașului Bicaz” – https://forms.gle/25NA6yuZ9AzxVzfx8
„Alege pentru orașul Bicaz” – https://forms.gle/uENLwFGu6XFDi6Zy9
REȚINEȚI! 15 minute din timpul fiecăruia hotărăsc următorii 10 ani din viața orașului nostru!

*Aici puteți accesa documentele pentru dezbaterile publice, inclusiv cele referitoare la Proiectul bugetului local al Orașului Bicaz pe anul 2022. Rubrica ”Dezbateri publice poate fi accesată și direct din meniul ”Informații publice”, rubrica ”Dezbateri publice”


*Începând de luni,15 noiembrie 2021, se redeschide Creșa Mărceni. Sunt așteptați toți copiii ai căror părinți vor să beneficieze de serviciile creșei.


*Având în vedere că ultimele patru intervenții la incendiu s-au datorat stării deficitare  de întreținere a coșurilor de fum, Primăria Orașului Bicaz roagă cetățenii  să ia măsuri pentru curățarea coșurilor de fum. Nu trebuie scăpat din vedere faptul că micile neglijențe și comodități pot genera tragedii și pierderi de vieți omenești.

Vă mulțumim!


*Primăria Bicaz actualizează ordinea de prioritate în soluționarea cererilor pentru locuințele construite prin programele ANL. Aici puteți  vizualiza anunțul, condițiile  și documentele necesare pentru solicitarea închirierii unei locuințe ANL.


*Ministerul Afacerilor Interne, Instituția Prefectului – Județul Neamț, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Hotărâre privind constatarea încadrării în limitele incidenței cumulate la 14 zile, în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite prin Hotărârea de Guvern nr. 1090/2021


*Cerere – Declarație pe propria răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistență socială

*Acte necesare acordării ajutoarelor la încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie pentru sezonul rece noiembrie 2021 – martie 2022


Dispoziție nr. 203/12.10.2021 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la nivelul primăriei orașului Bicaz, județul Neamț


Ministerul Afacerilor Interne, Instituția Prefectului – județul Neamț, Ordin privind suspendarea activității de relații cu publicul , primire a cetățenilor în audiență, depunere a documentelor la registratura generală și la Biroul apostilă din cadrul Instituției Prefectului – județul Neamț


Anunț privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal și a a Regulamentului Local de Urbanism în vederea introducerii în intravilan a  suprafeței de 1500 mp teren din din 5548 din domeniul public al județului Neamț, pentru implementarea proiectului ”Îmbunătățire stării de conservare a habitatelor de interes comunitar din Parcul Național Ceahlău prin implementarea de măsuri adecvate”


Adresa Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Direcția Silvică Neamț către primăria Bicaz, privitoare la prezența unor exemplare de urs brun în apropierea intravilanului


 

Anunț privind realizarea unei acțiuni de ecologizare pe pantele dealului Cosmița.


Anunț privind dezbaterea publică a REGULAMENTULUI pentru stabilirea metodologiei cadru de repartizare ;i atribuire a terenurilor în baza Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și a Criteriilor de selecție a solicitanților de terenuri pentru construire de locuințe în baza Legii nr. 15/2003.

REGULAMENTUL poate fi consultat aici


Comunicare DELGAZ GRID  S.A. privind întreruperea în alimentarea cu energie electrică

În ziua de 18.08.2021, sunt programate lucrări de revizii/reparații a instalațiilor electrice în localitățile Izvoru Muntelui, Izvoru Alb și Secu, fapt pentru care se va întrerupe furnizarea energiei electrice în intervalul orar 08.00-16.00. Vezi mai multe detalii aici


 

COMUNICAT privind organizarea Zilei Marinei

Având în vedere prelungirea stării de alerta la nivel național precum și faptul că la nivelul luciului apei Lacului de acumulare Izvoru Muntelui a crescut cota maximă, astfel încât spațiul destinat pentru activitățile cultural-sportive este foarte redus, cu părere de rău vă comunicăm că în acest an nu se vor desfășura activități dedicate Zilei Marinei în Portul Turistic Bicaz. Vezi mai multe detalii aici.

Vă mulțumim pentru înțelegere!



În conformitate cu decizia adoptată de Consiliul Administrativ al Rețelei Europene de Prevenirea a Criminalității ( EUCPN), în anul 2019 a fost lansat, la nivel european, conceptul  Ziua Europeană de prevenirea a furturilor din locuințe, celebrată în acest an în data de 16 iunie 2021.

În acest sens, Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității vă informează cu privire la importanța conștientizării de către cetățeni a necesității adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuința și bunurile proprii, precum și a consecințelor neluării unor măsuri preventive fundamentale.

Fiecare cetățean consideră locuința ca fiind zona în care simte cel mai mare grad de siguranța. Astfel, orice tulburare fără drept a proprietății generează o stare de disconfort, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat, ci cu însăși încălcarea acestui spațiu intim de securitate personală.

Este necesar să știm că și casa noastră este în siguranță, mai ales în acele momente în care planificăm să ne luăm o vacanță de vară mai lungă, încurajând astfel cetățenii să își păstreze surprizele pentru vacanță și nu pentru momentul reîntoarcerii. Vezi aici mai mult.


Primăria Bicaz supune atenției tuturor celor interesați oportunitatea de accesare a unor proiecte cu finanțări nerambursabile în domeniul electrificării gospodăriilor prin ”PROGRAMUL PENTRU ENERGIE ÎN ROMÂNIA”.

Pentru mai multe detalii accesați acest link


În vederea elaborării „Strategiei de dezvoltare locală a orașului Bicaz în perioada 2021-2027” primăria orașului Bicaz a organizat joi, 11 martie 2021, o întâlnire cu întreprinzătorii locali în domeniul turismului în scopul identificării principalelor probleme care le afectează activitatea, analiza potențialelor soluții pentru rezolvarea acestora și stabilirea principalelor măsuri și căi de acțiune pentru transformarea Bicazului pe termen mediu și lung în principalul „hub” turistic din regiune. Mai multe detalii despre această întâlnire puteți citi aici.


Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgența Neamț, nr. 19/2021, privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice.



Anunț privind blocarea traficului auto pe strada Codrului, Capșa, în data de 01.03.2021, orele 09.00 – 16.00


Ședința cu reprezentanții Asociațiilor de proprietari din 23 februarie 2021, având tema  ”Cum rezolvăm problema colectării selective a gunoiului”


În dimineața zilei de 26.02.2021, începând cu ora 01.30, SVSU Bicaz a intervenit alături de formațiunea de pompieri a ISU Neamț pentru limitarea și stingerea unui incendiu care a avut loc pe raza orașului Bicaz. Operațiunea s-a încheiat la orele 04.30.


Ieri, 25.02.2021, Serviciul administrativ din Primăria Bicaz , împreună cu SC Publiserv SRL a Consiliului Local Bicaz, au îndepărtat gunoiul depozitat ilegal și au curățat zona din jurul bazei sportive  a orașului Bicaz (zona Stadionul Bicaz).

Vă anunțăm că depozitarea deșeurilor în alte zone decât cele special amenajate, va atrage sancțiunile maxime prevăzute de lege.


Lista finală privind ordinea de prioritate în soluționarea cererilor pentru locuințele construite prin programele ANL, destinate închirierii prin programele ANL, destinate închirierii din orașul Bicaz, ce vor fi atribuite solicitanților.


Vă anunțăm că o avarie tehnică afectează aproximativ 10 becuri din sistemul de iluminat public în zona cabanei Izvorul Muntelui, iar în urma verificărilor făcute atât prin intermediul sistemului de telegestiune cât și la fața locului a rezultat că cel mai probabil avaria se datorează întreruperii alimentării cu energie. Prin urmare primăria a sesizat furnizorul de energie electrică în datele de 2 februarie și apoi în 4 februarie însă ni s-a comunicat că remedierea situației va mai întârzia datorită efectivelor reduse și intervențiilor mai urgente impuse de necesitatea reluării alimentării cu energie a bl. G-11 și a celor câteva sute de consumatori aflați în situație de nealimentare ca urmare a intensificărilor de vânt de ieri. Vă asigurăm că suntem preocupați de situația creată și urmărim îndeaproape rezolvarea ei.


Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice


ANUNȚ

Primăria orașului Bicaz, județul Neamț, anunță locuitorii orașului Bicaz:

 În perioada 01.02.2021 (ora 06:00 AM) – 02.02.2021 (ora 20:00 PM), pe strada Codrului, localitatea Capșa, circulația rutieră va fi oprită, ca urmare a lucrărilor de extindere a rețelei de gaze naturale.

 Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați la sediul Primăriei Orașului Bicaz sau la numărul de telefon: 0223/254310.


Lista solicitanților care au depus dosarele cu documentele complete în urma anunțului publicat pe site-ul primăriei orașului Bicaz în luna noiembrie 2020, care au acces la locuințe construite de ANL pentru tineri, destinate închirierii


Informații campanie vaccinare  anti COVID-19


Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (nr.1/03.01.2021) privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, reluarea zborurilor din și către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și stabilirea unor măsuri pentru persoanele care sosesc din această țară în România.


Adresa Ministerului Afacerilor Interne, Institutia Prefectului-judetul Neamt catre Inspectoratul Judetean de Jandarmi Neamt, Inspectoratul Judetean de Politie Neamt, Directia de Sanatate Publica Neamt, U.M. 02538  Piatra Neamt, primaria Orasului Bicaz si  alte primarii din judet, referitoare la realizarea nucleului de coordonare la nivel judetean si a patru nuclee de coordonare la nivel local pentru coordonarea activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-COV-2  la nivelul judetului Neamt.


Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Neamt, privind modificarea Hotararii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Neamt nr. 97/2020


Adresa Ministerului Afacerilor Interne, Instututia Prefectului-judetul Neamt catre primaria orasului Bicaz, referitoare la manifestarile organizate cu prilejul sarbatorilor de Craciun si Anul Nou


Anunț din partea compartimentului Urbanism și amenajarea teritoriului privind racordarea la rețeaua de canalizare a orașului, în cazul în care nu dispuneți de un sistem propriu de canalizare și epurare a apelor uzate.


SC Nordarin Prod Com SRL  angajează:

Gaterist

Sortor cherestea

Operator mașină de profilat și rindeluit, cu 4 fețe

Mecanic întreținere și reparații utilaje

Electrician întreținere și reparații utilaje

Operator CNC

Muncitor necalificat

Date contact: e-mail: office@nordarin.com, tel: 0233 241 600, www.nordarin.com


Internet wireless gratuit în Bicaz

Prin portalul web WiFi4EU, lansat de către Comisia Europeană se  promovează accesul gratuit la Wi-Fi (internet wireless) în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, centrele de sănătate și muzeele, peste tot în UE.

Prin această acțiune se oferă municipalităților posibilitatea de a solicita un cupon valoric în valoare de 15 000 EUR.  Acesta va fi utilizat pentru instalarea de echipamente Wi-Fi în spații publice de pe teritoriul municipalității unde nu există conectivitate Wi-Fi gratuită.

La inițiativa primarului  orașului Bicaz, dl. Nicolae Sălăgean, orașul nostru a participat la selecție și  a câștigat un astfel de cupon valoric și la momentul actual, cetățenii Bicazului pot accesa gratuit rețeaua WIFI4EU în următoarele zone din oraș:

– Zona Liceul Carol I – piațeta gară

– Zona Primărie – bloc ANL Centru, stație călători

– Zona parc cu trandafiri Mărceni, grădinița cu orar prelungit, parcul de joacă Mărceni

– Zona biblioteca Mihai Eminescu cu parcul aferent

– Zona școala Regina Maria Mărceni

– Zona parc joacă Dodeni, școala Regina Maria Dodeni

Detalii de conectare:

Rețeaua este distribuită radial în jurul zonelor menționate.

Nume rețea WIFI4EU, rețea deschisă. La prima conectare de pe un dispozitiv cu conexiune wireless vi se cere un acord de conectare. După acceptul dumneavoastră puteți naviga pe internet în condiții normale.

Navigare plăcută!


*Adresa din partea Institutiei Prefectului Neamt catre primaria Bicaz, referitoare  la faptul ca ceremoniile dedicate Zilei Nationale a Romaniei se vor desfasura doar in Bucuresti si in municipiile resedinta de judet.


*Proces verbal de afisare privind Comunicare-Indreptare eroare materiala civila privind validarea supleantului Bulai Daniel


*Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta(nr.86 din 10.11.2020) privind stabilirea unor masuri in domeniul sanatatii publice

* Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta(nr. 79 din 03.11.2020), privind stabilirea unor masuri in domeniul sanatatii publice

* Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta(nr. 80 din 03.11.2020), privind completarea hotararii nr. 75 din 30.10.2020, a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Neamt


Convocator Sedinta de constituire  a Consiliului local al orasului Bicaz

Hotarare Judecatoria Bicaz privind validarea candidatilor alesi pentru functia de consilier local in cadrul Orasului Bicaz


Sărbatoarea Sfântului Dumitru de astăzi, să fie un nou început, să aveţi parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, fericire şi succes! Să aveţi parte numai de clipe minunate  alături de familie şi de cei dragi!

Sfântul Dumitru să vădea sănătate şi putere să luptaţi pentru idealurile voastre.

La mulţi ani tuturor celor care sărbătoresc astazi ziua numelui!


Glorie Armatei Române!

         Astăzi 25 octombrie, am omagiat soldații români care indiferent de vremuri, au apărat granițele țării, valorile naționale și credința noastră strămoșească! Datorită sacrificiului lor, astăzi trăim într-o societate mai liberă și mai dreaptă.
Tot astăzi se împlinesc 99 de ani de la nașterea ultimului rege al României, Regele Mihai (1921-2017). Deși a domnit în cea mai grea perioadă pe care a traversat-o țara în secolul XX, Regele a dat întotdeauna dovadă de curaj, onestitate și patriotism!
Manifestarea de astăzi a avut loc la Monumentul Eroilor în prezența cetățenilor, preoților, a reprezentanților autorităților și instituțiilor locale, ținandu-se cont de toate normele legale instituite pentru prevenirea răspândirii virusului SARS COV 2.
Mulțumesc tuturor!

Mulți ani, Armatei Române!

Primar,
Nicolae Sălăgean

c

d

*Hotararea civila nr. 702/2020 privind validarea alegerii in Circumscriptia electorala nr. 3 Bicaz – judet Neamt a domnului Salagean Nicolae pentru functia de primar al Orasului Bicaz, judetul Neamt.

* Anunt privind actualizarea ordinii de prioritate in solutionarea cererilor pentru locuintele construite prin programele ANL si documentele necesare in vederea depunerii si actualizarii dosarelor de locuinte ANL

* Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (nr. 58/09.10.2020) privind actualizarea secenariului de functionare pentru unitatile de invatamant din judetul Neamt, pentru anul scolar 2020 – 2021, si stabilirea unor masuri


* Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta(nr.35/03.08.2020) privind unele masuri adoptate in contextul pandemiei de COVID-17


* La inițiativa primarului orașului Bicaz, dl. Nicolae Sălăgean, la nivelul primăriei Bicaz s-a conceput și realizat un site dedicat producătorilor locali. Prin această acțiune se urmărește promovarea în mediul online a produselor realizate de către întreprinzătorii locali și din împrejurimi. Înscrierea pe site este gratuită. Site-ul poate fi accesat la adresa https://piataonline.primariabicaz.ro/, sau de pe site-ul primăriei la rubrica Servicii/Piata Online. Pentru detalii vizavi de modul de înscriere pe site ne puteți contacta la 0722 323 910 (de luni până joi între orele 7.30 – 16.00, vineri între orele 7.30-13.30), sa ne puteți scrie folosind formularul de pe site la rubrica Contact sau direct la piata.online@primariabicaz.ro* Anunt privind documentele necesare pentru validarea consilierilor locali declarați aleși la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din 27.09.2020


* Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta(nr.41/09.09.2020) privind aprobarea scenariului de functionare pentru fiecare unitate de invatamant din judetul Neamt, pentru inceputul anului scolar 2020-2021


* Hotararea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta al orasului Bicaz, judetul Neamt, privind masura deschiderii locurilor de joaca in aer liber special amenajate pentru copii. Dispozitie privind desemnarea persoanei responsabile cu masurile de securitate si confort precum si supravegherea dezinfectiei spatiilor de joaca special amenajate in aer liber din locatiile Dodeni, Ciment, Centru si Marceni.


* Anunt privind Agentia Nationala a Zonei Montane (ANZM) – autoritatea publica de stat care gestioneaza schema europeana de calitate „produs montan”


* Anunt privind aprobarea schemei „Ajutor  de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada martie-mai 2020 asupra sectorului apicol”


 * Anunturi cu privirea la acordarea tichetelor electronice sociale si  la acordarea gratuita de masti de protectie persoanelor defavorizate.


Tinerii de până în 25 de ani au posibilitatea de a învăța meseria de tâmplar prin programul de învățământ dual organizat de Nord Arin – citeste mai mult aici.


*Dispozitie nr.194/24.08.2020 privind stabilirea locurilor speciale de afisaj electoral ivederea desfasurarii campaniei electorale pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale din anul 2020


* Dispoziție privind restricția circulației rutiere pe DC 140 oraș Bicaz, în data de 08.08.2020, orele 14.00


* Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Neamt(nr.35/03.08.2020) privind unele masuri adoptate in contextul pandemiei de COVID-19


Nord Arin organizează clasa de învățământ dual

în parteneriat cu Liceul ”Carol I” Bicaz și unitatea administrativ- teritorială a orașului Bicaz 

Tinerii de până în 25 de ani au posibilitatea de a învăța meseria de tâmplar prin programul de învățământ dual organizat de Nord Arin

Bicaz, 4 septembrie 2020 – În pragul noului an școlar, Nord Arin anunță ultima etapă de înscrieri pentru programul de învățământ profesional dual, desfășurat în parteneriat cu Liceul ”Carol I” Bicaz și cu sprijinul Primăriei Bicaz, care se adresează atât elevilor din primii ani de liceu, cât și tinerilor cu vârste de până în 25 de ani interesați de meseria de tâmplar. Producătorul de mobilier din lemn masiv Nord Arin oferă un total de 25 de locuri în cadrul stagiului de practică desfășurat la fabrica sa din Pângărați, dintre care s-au ocupat peste jumătate până în prezent.

În afară de elevii care urmează cursurile filierei tehnologice – profilul ”Prelucrarea lemnului” și care își doresc să aplice cunoștințele teoretice într-un mediu de lucru real, în această perioadă sunt așteptați la înscrieri și tineri, indiferent de domeniul în care profesează în prezent. Condiția obligatorie o reprezintă absolvirea minim a ciclului de învățământ gimnazial, alături de dorința de reorientare profesională, prin obținerea calificării de ”tâmplar universal”.

„Ne bucurăm că putem oferi atât elevilor, cât și tinerilor care iubesc să lucreze cu lemnul și își doresc o altă meserie pe viitor, un mediu propice studiului și dezvoltării”, spune Viorel Crețu, Director General Nord Arin. „Nord Arin este o companie în continuă expansiune, cu o echipă puternică de experți pe toate sectoarele de producție, așa că viitorii noștri practicanți au garanția că orele petrecute în fabrică, sub îndrumarea tâmplarilor cu experiență ai companiei, vor putea fi folosite la maximum, pentru a pune întrebări și pentru a învăța practic o meserie valoroasă.”

 În plus față de experiența de muncă valoroasă pe care o vor acumula, stagiarii participanți la program se vor bucura de o serie de beneficii din partea companiei, bursele lunare în valoare de 400 lei, bonusurile de performanță, transportul gratuit și prioritatea la angajare după finalizarea studiilor fiind cele mai importante.

Persoanele interesate pot solicita mai multe informații la numerele de telefon: 0233.241.600/ 0748.138.721

   ***

Despre Nord Arin

Nord Arin este o companie producătoare de mobilier din lemn masiv înființată în 1993, cu sediul în Preluca, comuna Pângărați, județul Neamț. Cu o tradiție de peste 100 de ani în prelucrarea lemnului, Nord Arin produce piese de mobilier cu design contemporan, care îmbină frumusețea naturală a lemnului cu tehnologii moderne, utilizând în mod sustenabil toate resursele implicate. În prezent, cea mai mare parte a producției este destinată piețelor externe din Europa, SUA și Australia, însă compania are planuri importante de extindere și pe piața locală.


* Ministerul Afacerilor Interne, Institutia Prefectului Neamt, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta – Hotarare(nr. 25)  privind stabilirea unor măsuri in legatura cu circulatia persoanelor pe durata starii de alerta

Hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 25/18.05.2020, privind propunerea unor masuri necesar a fi aplicate pe durata starii de alerta pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Anexa la hotararea  CNSU nr. 25/18.05.2020


Stimați concetățeni,

Ceea ce am să vă spun acum, în următoarele rânduri, nu sunt cuvinte de laudă ci de luare aminte și exemplu pentru fiecare dintre noi.

Astăzi, 27.03.2020, 45 de familii din rândul celor mai vulnerabili locuitori ai Bicazului: bătrâni singuri, bolnavi, cu venituri reduse, familii cu mulți copii și persoane cu dizabilități, au primit pachete cu hrană, medicamente și produse de igienă personală pentru a traversa mai ușor această perioadă grea și aducătoare de lipsuri. Inițiativa și bunurile efective, au fost donate de parohiile din oraș reprezentate de: Pr. Mihalache Gheorghe, Pr. Popa Mihail și Pr. Dosoftei Daniel. Dumnealor au adunat și  cumpărat toate produsele, pachetele fiind împărțite celor aflați în nevoie de reprezentanții compartimentului de asistență socială din cadrul Primariei Orașului Bicaz. Pentru gestul făcut, mulțumesc  preoților noștri în mod public! Mulțumesc  deasemenea tuturor locuitorilor orașului nostru care au ales în aceste zile să se implice pentru a ajuta, oameni sau instituții, tuturor celor care s-au pus în slujba binelui.

Dealtfel, perioada grea pe care o traversăm dragi concetățeni, să fie una a reconcilierii, a ajutorului și a compasiunii între noi toți, pentru că Dumnezeu ne vrea buni și nu dușmănoși, ne vrea împreună și nu dezbinați!

Aici puteți vizualiza câteva imagini de la evenimentul menționat.

Să fim mai buni!

Primar,

Nicolae Sălăgean


COMUNICAT OFICIAL – 25.03.2020

            Având în vedere faptul că foarte mulți cetățeni cu suflet mare și-au manifestat dorința de a veni în sprijinul activității Spitalului orășenesc ”Sf. Ierarh Nicolae” Bicaz în aceste momente grele pentru întreaga națiune, dar au avut și cîteva îndoieli legat de faptul că ajutoarele se derulează prin Asociația ”Sănătatea Văii Muntelui” și nu ar fi dirijate către spital, atașăm prezentei Actul constitutiv al respectivei asociații, document din care rezultă (în mod oficial) care sunt scopul și obiectivele Asociației ”Sănătatea Văii Muntelui”.

Precizăm că din Asociație fac parte cele 11 primării de văile Bistriței și Bicazului, salariați ai Spitalului orășenesc și mulți alți membri.

Mulțumim tuturor celor care și în aceste momente dificile , într-un spirit de totală solidaritate au contribuit cu fonduri care vor  constitui o foarte bună gură de oxigen pentru buna desfășurare a activității spitalului.

Adresăm îndemnul ca în continuare un număr cât mai mare de oameni de suflet să le urmeze exemplul.

Actul constitutiv poate fi descarcat/vizualizat aici.

Tuturor, sănătate, forță și tărie pentru a învinge!

Primar,

Nicolae Sălăgean


Având în vedere solicitările formulate în legătură cu postarea referitoare la Asociația ”Sănătatea Văii Muntelui” Bicaz, oferim link-ul pentru descărcarea cererii reprezentând destinația sumei pâna la 3,5% din impozitul anual datorat:

Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5 % din impozitul anual datorat


Stimați cetățeni,

Având in vedere evenimentele legate de răspandirea noului coronavirus COVID-19, este important să privim situația cu calm și luciditate, dar, în același timp, cu realism și prudență. Nu este cazul să ne alarmăm, comportamentul firesc pe care trebuie să îl avem este acela de a respecta normele recomandate de prevenție, să ne menținem informați din surse credibile si oficiale. Nu trebuie să dăm curs știrilor false și alarmiste.

Pe teritoriul Romaniei nu exista motive reale de panică, și cu atât mai mult nu există motive de ingrijorare in ceea ce privește orașul Bicaz. De aceea, invit toți cetățenii să păstreze o atitudine de calm și încredere, să ne păstrăm echilibrul interior și să nu lăsăm eventuale momente de panică  sa pună  stăpânire pe noi.

DOAMNE AJUTĂ!

Primar,

Nicolae Sălăgean


Detalii actualizate despre  situatia si controlul infectiei cu coronavirus in judetul Neamt se gasesc pe site-ul DSP Neamt aici.


* Alte informatii/masuri privitoare la coronavirusul COVID-19


* Ministerul Afacerilor Interne, Institutia Prefectului Neamt, comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta – Hotarare(nr. 13) pentru  modificarea si completarea hotararii nr.11 din 18.03.2020 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Neamt –  data postare  – 26.03.2020

* Ministerul Afacerilor Interne, Institutia Prefectului Neamt, comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta – Hotarare pentru  modificarea si completarea hotararii nr.9 din 15.03.2020 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Neamt –  data postare  – 21.03.2020

* Ministerul Afacerilor Interne, Institutia Prefectului Neamt, comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta – Hotarare privind modificarea si completarea hotararii nr.7 din 11.03.2020 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Neamt – – data postare  – 15.03.2020

* Ministerul Afacerilor Interne, Institutia Prefectului Neamt, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta – Hotarare privind completarea masurilor specifice pentru factorul de risc epidemiologic actual coronavirus covid-19 – data postare  – 27.02.2020


* Dispozitie (nr.104/15.04.2020) privind prelungirea suspendarii activitatii pentru unele compartimente si servicii din cadrul Primariei Bicaz precum si a Cresei orasului Bicaz

* Dispozitie(nr. 71/16.03.2020) privind reducerea programului la Starea Civila din cadrul S.C.L.E.P. a orasului Bicaz, judetul Neamt

* Dispozitie(nr. 70/16.03.2020) privind suspendarea activitatii de audiente, relatii cu publicul, registratura generala, urbanism si amenajarea teritoriului si registru agricol in cadrul Primariei Orasului Bicaz

* Dispozitie(nr. 69/16.03.2020) privind suspendarea temporara a activitatii Bibliotecii UAT Bicaz

* Dispozitie(nr. 68/16.03.2020) privind suspendarea temporara a activitatii la S.P.C.L.E.P oras Bicaz, judetul Neamt

* Dispozitie(nr. 67/13.03.2020) privind suspendarea activitatii de audiente, relatii cu publicul si registratura generala in cadrul Primariei Orasului Bicaz

* Dispozitie(nr. 66/13.03.2020) privind suspendarea temporara a activitatii la Cresa Orasului Bicaz judetul Neamt


* DIRECTIA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR NEAMTMASURI MINIME DE BIOSECURITATE CE TREBUIE APLICATE LA NIVELUL GOSPODARIILOR POPULATIEI IN CONTEXTUL INFLUENTEI AVIARE PE TERITORIUL ROMANIEI


 * ORDINEA DE PRIORITATE IN SOLUTIONAREA CERERILOR PENTRU LOCUINTELE CONSTRUITE PRIN PROGRAMELE ANL, DESTINATE INCHIRIERII DIN ORASUL BICAZ, CE VOR FI ATRIBUITE SOLICITANTILOR.

* LISTA SOLICITANTILOR CARE  AU ACCES LA LOCUINTE CONSTRUITE DE ANL
PENTRU
TINERI, DESTINATE INCHIRIERII

* UNITATEA ADMINISTRATIV – TERITORIALA ORASUL BICAZ anuntă finalizarea proiectului

EXTINDERE RETEA DE DISTRIBUTIE GAZE NATURALE PRESIUNE REDUSA STRAZILE 22 DECEMBRIE, REPUBLICII, CRASNITEI SI PALTINULUI DIN ORASUL BICAZ, JUDETUL NEAMT”,

Proiectul este finantat cu fonduri alocate de la bugetul local al Primariei orasului Bicaz. Comunicatul de presa poate fi consultat aici.

*  UNITATEA ADMINISTRATIV-TERITORIALA ORASUL BICAZ anuntă finalizarea proiectului

„EFICIENTIZAREA SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC ÎN ORAS BICAZ, JUDETUL NEAMT “,

Proiectul este finantat cu fonduri nerambursabile acordate de Elvetia, prin „Fondul pentru acțiuni în domeniul managementului energiei durabile“, finantat prin Programul de cooperare elvetiano-român vizând reducerea disparitătilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, în cadrul componentei „Actiuni în domeniul energiei durabile în comunită ile din regiuni sărace/subdezvoltate“ – „Programul oraşe sărace”. Comunicatul de presa poate fi consultat aici.